STARK

Besøg os her

STARKs historie
STARK så dagens lys i Århus i 1896. Det var sammenlægningen af de to århusianske firmaer “Jørgensen & Stilling” og “Petersen & Matzen”, der lagde fundamentet til Aarhus Trælasthandel A/S, som var selskabets første navn.

Efterhånden som Aarhus Trælasthandel A/S fik tag i markedet, blev grundlaget for blandt andet engroshandelen stille og roligt større. Derfor udvidede selskabet såvel geografisk – med en afdeling i København – som organisatorisk. Virksomheden oprettede sit første datterselskab, der hurtigt fik følgeskab af flere, og startede sin række af opkøb af lokale byggematerialeforretninger.

Det var i det hele taget en begivenhedsrig periode, der startede omkring århundredeskiftet, og som strakte sig over de første seks-syv årtier. Blandt andet tog selskabet navneforandring til Det Danske Trælastkompagni A/S, og dets aktier blev noteret på Københavns Fondsbørs.

I 1968 åbnede forretningen Silvan i Slagelse med et målrettet fokus på private forbrugere. De oprindelige trælaster samlede sig i 1987 under divisionen DDT Detail. Siden dengang er der kommet svenske, norske og finske kæder ind under Dansk Trælast A/S som i 1996 blev koncernens nye navn. Koncernen er senere blev afnoteret fra fondsbørsen og har igen ændret navn til DT Group.

I 2004 blev det besluttet, at de 75 lokale trælaster i fællesskabet DDT Detail under DT Group, skulle stå stærkere sammen og have en tydeligere profil i danskernes bevidsthed. Derfor blev de samlet under det nye navn STARK, som et samlet brand.

STARK en del af DT Group koncernen
Divisionen DDT Detail blev oprettet i 1987, men i 2004 skiftede DDT Detail navn til STARK. Det landsdækkende fællesskab af oprindeligt 81 lokale trælaster i DT Group  blev etableret for at gøre byggeriet mere effektivt og livet endnu lettere for byens håndværkere, privat kunder og kunder, der ønsker at være egen bygherre på deres byggeprojekter.

STARKs mission

”Vi sælger professionelle løsninger inden for byggematerialer og tilbehør til alle i Danmark og Grønland”