Licens

DCU licens og hvordan du får bestilt en licens.

For mountainbike løbene skelnes mellem to typer DCU løb

  1.  MTBLiga hvor der indkøres UCI point
  2.  Alm. DCU Ranglisteløb.

Uden licens kan man prøve at køre optil 2 alm. DCU løb på en såkaldt én-dags licens, som købes ved tilmeldingen. Den kan udstedes i alle klasser undtagen A-, B- og Juniorklassen der er UCI klasser.

En-dags licenserne er altså for at give dig chancen for at prøve, hvor meget sjovere det er at køre på “rigtige” MTB ruter.

Det vi mener med dette, er at ruterne til mange motionsløb jo er “rettet ud”, så der næsten ingen tekniske passager og sjove ned- og opkørsler er. Til DCU løbene er der færre deltagere i hver start, så der går man konsekvent efter alt det bedste terræn.

Klasse opdelingen for licensrytterne er den samme som ved landevej, Det er dog muligt for H40 og H50 at rykke op / eller starte i B, hvis det ønskes. Man skal blot være klar over at der er en regel om at man skal køre DM i den klasse man licensregistreres i ved sæsonstart.

Tilmelding til licensløb

Tilmelding til alle licensløb, kan findes på http://mtbliga.dk/

Ansøg om licens: 

For at kunne søge om en licens, skal der oprettes en profil på, http://medlem.cyklingdanmark.dk/, og herefter kan der så søges om licens.

Chip:

For at kunne deltage i et licensløb, skal man have en chip. Chip’en gør at man kan registrerer omgangstider, og eftersom det er det samme tidtagnings udstyr der bliver brugt ved hvert løb, er det egentlig et meget nemt system. Chip’em kan bestilles på cyklingdanmark.dk eller direkte ved MyLaps: http://www.mylaps.com/


Inden sæsonen starter eller når man er klar til at køre løb, ansøger man om licens. Priser fremgår af hjemmesiden.

Bemærk: Alle licenser bliver godkendt af klubberne, og det er naturligvis nødvendigt at være medlem når man bestiller sin licens.

Det er også et krav at man kører og går på podiet i klubtøj fra den DCU klub, som er licensklub.

Lemvig Cykle Klub vil tilbagebetale licensen, hvis du kører mindst 5 licensløb for klubben i en sæson.

Spørgsmål kan evt. stilles til andre af klubbens medlemmer, eller skriv på klubbens FB-side.